AANBOD VOOR LEIDERS

Massale TRANSFORMATIE influx

Massale transformatie influx

Het loopt niet. Je weet dat het anders ‘moet’ binnen je bedrijf. Maar wat dan, en hoe? Waarschijnlijk heb je al meerdere reorganisaties achter de rug. Tijdelijk brachten ze je wat je wilde, maar telkens kwamen dezelfde issues terug. Je weet dat je niet kunt blijven besparen op de kosten en continu met staflagen en poppetjes heen en weer kan schuiven. Daar zit jij niet op te wachten en je medewerkers al helemaal niet…

Ben jij bereid te onderzoeken wat jou en je bedrijf daadwerkelijk te doen staat om nieuwe terreinen te verkennen en te transformeren?

De 'Heelheid' Scan

Voordat je (weer) gaat sleutelen is het goed te weten wat het vertrekpunt is. Dat de juiste vragen zijn gesteld. Dat bloot komt te liggen waar het in de essentie in je bedrijf aan schort, en belangrijker: waar het voor jou en je bedrijf werkelijk om draait. Als dat helder is, kan de transformatie starten. De 'Heelheid' Scan zorgt hiervoor.

Met de 'Heelheid' Scan weet je wat je te doen staat. Je voorkomt dat je halverwege het traject terug moet naar de tekentafel, omdat blijkt dat dé kritische vragen niet zijn gesteld. Ook adviseer ik je welk transformatietraject geschikt is voor jouw bedrijf. 

De 'Heelheid' Scan (4 dagdelen) bevat:

 • gesprekken met directie en medewerkers;
 • een inventarisatie van wat loopt en wat niet, qua essentiële zaken, zowel strategisch als operationeel;
 • een opsomming van de spanningen en wat verder leeft in de onderstroom;
 • een advies en een actieplan ( op hoofdlijnen) voor de transformatie.

Referentie

“Werken gaat nu meestal in een natuurlijke flow. Ik werk meer vanuit mijn gevoel en laat me sturen door mijn intuïtie. Dit leidt ertoe dat werken makkelijker gaat, en ook resultaat geeft. Ik ben veel meer mezelf, dat geeft vertrouwen en hierdoor ervaar ik en mijn mensen minder ‘push’ en stress.”

Martin Vermeule, Sales lead KVL – Bringing Analytics to the People

Investering

De investering in een Quick Scan voor jouw bedrijf bedraagt € 4.900,- (excl. 21% BTW)

Kennismaken en meer weten

Wil je meer weten over de Quick Scan en kennismaken?

‘Extern Geweten’ van je bedrijf

Wat we ons vaak niet realiseren is dat in organisaties de mens buitenspel is gezet. “We hebben het goed functioneren van het systeem belangrijker gemaakt dan het goed functioneren van de mens. Dat zou mogen kantelen”, zoals Jan Rotmans aangeeft. Ik ben het met hem eens. Mensen voelen zich vaak niet gehoord, missen vertrouwen en verbinding, krijgen nauwelijks ruimte om écht hun bijdrage te leveren, en hun talenten komen zelden volledig uit de verf. Een gemiste kans. Daarnaast vraagt de huidige tijd naar andere doelen dan het maximaliseren van de winst. Uiteraard moet een bedrijf wel winstgevend zijn om voort te bestaan.

Mensen weer een centrale rol bieden, vraagt om een transformatie van de mens zelf

Mensen zijn de verbinders. Zij kunnen vanuit dienstbaarheid aan de intentie hun rol innemen. Dit vraagt om een andere manier van bewustzijn, een innerlijke shift waardoor je op een andere manier met elkaar omgaat. Enkele voorbeelden van wat transformeert:

van

Managen

Antwoorden geven

Sturen op taken

Controleren

Zelf in het licht gaan staan

Uitvoeren

Organisatie laten groeien

Naar

Coachen

Vragen stellen

Mensen denken zelf na

Ruimte bieden

Anderen in het licht zetten

Creëren

Mensen laten bloeien

Duurzaamheid

Als de intentie leidend is, in plaats van de winstoptimalisatie, maak je ook andere keuzes. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en milieu. Je kijkt vanuit een andere invalshoek naar je bedrijf en draait aan andere knoppen.

Ruimte en vertrouwen

Een organisatie kan pas écht transformeren als de directie voor gaat, ruimte biedt en vertrouwen geeft. Daarom start de directie tijdens het traject met invulling geven aan:

 Acht thema’s*:

 1. Bezieling

Dit gaat over de intentie. Waar ga je als directie van aan, wat laadt je op en zorgt dat je ’s ochtends uit bed komt? Bezieling geeft richting en zorgt dat het stroomt.

 1. Vertrouwen

In hoeverre ben je als directie in staat jezelf (over) te geven, mag je fouten maken en jezelf ontwikkelen?

 1. Kringbewustzijn

Zijn de leden als uniek individu autonoom, vrij en aanwezig en laat je anderen daarin hun positie innemen? Of regeren ze als formele leider vanaf de top van de piramide?

 1. Leiderschap

Als het om leiderschap ben je je als directie dan bewust van je eigen leiderschap? En gericht op eigen eer en glorie of schep je er juist genoegen in om anderen te laten schitteren?

 1. Zelfonderzoek

Dit thema gaat in op de eigen schaduw stukken en in hoeverre je jezelf daarachter verschuilt of dat je ze herkent en oké vindt.

 1. Verantwoordelijkheid

Als directie verschuil je je niet langer achter omstandigheden, je verleden of omgeving. Het leven vraagt om in te stappen en steeds weer creatief antwoord te geven op wat je overkomt.

 1. Waarachtigheid

De innerlijke drang om de waarheid te spreken, om open te zijn en niet óver maar mét elkaar te praten.

 1. Mededogen

Door mededogen plaats je je als directie naast je medewerkers en zorg je voor verbinding. Zorgdragen voor elkaar, elkaar helpen en veiligheid creëren, zodat kwetsbaarheid tot kracht kan worden.

*De thema’s zijn uit het boek Bezieling Werkt, acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties van Hans Wopereis.

Referentie

“Petra pakt dingen niet alleen op een andere manier op, ze laat je ook op een andere manier kijken. Door haar kreeg ik vaak een ander perspectief als ik vastzat in mijn gedachten, en kon ik weer beweging creëren in dat waar ik naartoe wilde.”

Jet de Boer – Lasseur, directeur Techniek RET Rotterdam, werkte samen met Petra in de tijd dat ze directeur was bij BAM Infra Rail 

Maatwerk

Is je interesse gewekt en wil je samen met het directieteam jouw bedrijf transformeren naar een organisatie waar de intentie centraal staat en leidend is? Dan maak ik graag een afspraak met je waarin we onderzoeken wat jullie voor ogen hebben, wat er nodig is om dit te realiseren, en op welke manier ik jullie daarbij kan begeleiden.

Een dergelijk traject is maatwerk.

Afspraak maken

Maak een afspraak door me te mailen of bel gelijk 06-55 77 67 27.