Visie & Werkwijze

 

 

Een organisatie kan pas écht veranderen als de directie voor gaat

Ik coachte in eerste instantie ‘gewoon’ medewerkers van bedrijven. Al snel kwam ik erachter dat dit niets uithaalde. Zij zagen het licht, maar konden daar niets mee binnen hun organisatie omdat ze vast zaten in het stramien van het bedrijf. Daarom begeleid ik nu directeuren, want ik ben er heilig van overtuigd dat het bewustzijn van de organisatie niet groter is als dat van de directie. Een organisatie kan pas écht veranderen als de directie voor gaat, ruimte biedt en vertrouwen geeft. Hierdoor treedt ook het vliegwieleffect in werking, want als jij authentiek bent en er in gelooft, volgen je medewerkers bijna als vanzelf.

Ik loop met je mee

We liepen over de natuurbegraafplaats, een medecursist en ik. Op het pad. ‘Ik zou eigenlijk graag bij de graven willen kijken’, zei hij. ‘Dan doen we dat toch’, was meteen mijn reactie. ‘Ik heb daar vanochtend ook al gelopen.’

‘Ja, maar kan dat wel?’, was een van de vele ja maar’s die hij opwierp.

Samen gingen we van het pad af. Stonden stil bij de graven, de boomstammetjes met de namen en de mooie begroeiing. Op dat moment begonnen ook de ideeën te stromen. Over wat hij wilde en waar hij naar verlangde, maar wat hij zichzelf niet toestond omdat ‘het toch niet kon’….

Nieuwe terreinen verkennen

Dit is een voorbeeld van hoe ik werk. Door er te zijn, te spiegelen, vragen te stellen, ruimte te bieden en mee te gaan, krijg jij als directeur het zelfvertrouwen en start de transformatie. Ik breng jouw onderstroom en dat van je bedrijf op gang, dat waar het werkelijk over gaat. Wees niet verbaasd als ik tegen je zeg: ‘Houd op met die bullshit en ga ‘%&*’ nou eens echt je ding doen. Door aan andere knoppen te draaien dan je gewend bent, krijg je een ander resultaat, een waar je wél op zit wachten.

Ik houd spreekwoordelijk je hand vast als dat nodig is, en loop met je mee. De terreinen die je verkent zijn voor mij bekend, omdat ik er al ben geweest. Die plekken lijken ook op natuurbegraafplaatsen – organisch georganiseerd. Anders dan op de traditionele waar alles overwegend grijs en keurig recht toe recht aan is en waar de teksten in steen staan gegrift.

Zweverig? Nee, wel anders.

Referentie

“Bijzonder aan Petra is haar manier van vragen, ze stelt vragen die je tot zelfinzicht brengen. Ook reflecteert ze zeer scherp.

Het blijft bij haar niet alleen bij praten en zingeving, er komen ook acties uit voort, zodat je jezelf verder aanscherpt en ontwikkelt.”

Sake Algra, directeur T-systems Nederland en auteur van ‘Zen in de Boardroom’

‘Prik in’ op wat er werkelijk speelt

Mijn werkwijze in stappen. Gedurende het traject en ook tijdens de sessies. Ik..

 

Luister

naar je verhaal en inventariseer wat er speelt;

Ontdoe

het verhaal van bullshit en ‘prik in’ op dat waar het echt over gaat;

maak Zichtbaar en voelbaar

wat er werkelijk speelt door de onderstroom te benoemen en uit verschillende invalshoeken de vraag te bekijken; 

verken

wat het verlangen is, en wanneer dat werkt voor jou en je bedrijf;

Koppel

acties aan doelen zodat werkelijkheid wordt wat je wilt realiseren; 

Kijk terug

of je nog bezig bent met wat je intentie is en waar je het voor doet?

Meestal ga ik tijdens sessies naar buiten en wandelen we samen in een gebied dat geschikt is.

Durf jij het aan om nieuwe terreinen te verkennen?

 

Contact

Innerluck Leiderschap

Petra van Vliet

Lisplein 13

3037AR Rotterdam

06 55 77 67 27

petra@innerluckleiderschap.nl

BTW-id: NL001571966B23